CHP'den işçiye rekor zam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, attığı imza ile toplu sözleşme imzalayan ilk ve tek siyasi parti genel başkanı oldu

CHP'den işçiye rekor zam

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel merkez çalışanlarının sendikal örgütü olan Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (TEZ-KOOP-İŞ) ile yapılan toplu sözleşmeyi imzaladı. Kılıçdaroğlu, attığı imza ile toplu sözleşme imzalayan ilk ve tek siyasi parti genel başkanı oldu.  İmzalanan toplu sözleşme ile partide taşeron kalmazken 1.150 lira alan taşeron bir işçinin maaşı 2.400 liraya yükseldi.

CHP genel merkezindeki imza töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, "Ben kamuda çalışan bütün taşeron işçisi kardeşlerime sesleniyorum, sevgili taşeron işçileri CHP’nin iktidarında sizin sendikanız olacak ve siz taşeron işçisi olmayacaksınız. Hepiniz özgür, bağımsız, sendikalı ve kadrolu işçi olacaksınız." dedi.

Kılıçdaroğlu daha sonra çalışanlarla birlikte toplu iş sözleşmesi pastasını kesti, çalışanlar da Kılıçdaroğlu’na çiçek takdim etti.

(CİHAN)
<< Önceki Haber CHP'den işçiye rekor zam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER