Cumhurbaşkanı Gül maden ocağında açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Gül facianın adresi Soma'da açıklama yaptı...

Cumhurbaşkanı Gül maden ocağında açıklama yaptı

Facia'nın adresi Soma'da incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Abdulah Gül kısa bir basın açıklaması yaptı. 'Acımız çok büyük. Tüm milletimizin başı sağolsun' diyen Gül, yeraltında rızık için çalışmanın çalışmaların en kutsalı olduğunu söyleyerek kurtarma ekiplerinin kesintisiz çalışarak elden gelen herşeyin görevlilerce yapıldığını belirtti. 

İtidal çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Gül, bu acıların tekrar yaşanmaması için gereken her türlü önlemin alınacağını ve söz konusu faciayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başladığını ve titizlikle devam ettiğini vurguladı: "Olayla ilgili hem idari hem diğer her türlü soruşturmalar başlamış, titizlikle muhakkak ki bunlar da devam edecektir. Bu acıları gelişmiş ülkeler nasıl minimize ettilerse nasıl yaşamıyorlarsa artık biz de bütün kurallarımızı tekrar gözden geçirmeli, yapılması gereken tedbirleri tekrar almalıyız. DDK olarak tavsiyelerimiz var, eminim ki bunlar da ışık tutacaktır."

'Devletimiz bir nebze de olsa merhem olmak için ailelerimize ne gerekiyorsa yapacaktır.' diyen Gül, bütün ailelerin acılarını yürekten paylaştığını da ifade etti. 
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Gül maden ocağında açıklama yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER