Erdoğan kendini böyle savundu-ÖZEL

İşte AK Parti'ye açılan kapatma davası kapsamında siyasi yasaklılığı istenen Başbakan Erdoğan'ın, Anayasa Mahkemesi'ne verdiği kişisel savunma metni...

Erdoğan kendini böyle savundu-ÖZEL

Başbakan Erdoğan Anayasa Mahkemesi'ne verdiği savunma metninde iddianamede kendisine yönelik 61 ayrı suçlama olduğunu bunlardan 60'ının gazete ve internet sitelerinde yayımlanmış düşünce açıklamaları olduğunu söyledi. Samanyoluhaber.com şimdi de "Erdoğan'ın kişisel savunma metnini" yayınlıyor.

ERDOĞAN KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU

İŞTE AK PARTİ'NİN SAVUNMASI - TAM METİN TIKLAYIN

AK PARTİ BU MÜTAALADAKİ İDDİALARA CEVAP VERDİ

Savunma metninin girişinde şu görüşlere yer verildi: Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne açılan davada Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN hakkında 61 adet iddia dile getirmiştir. Bunlardan 60’ı, gazete ve internet sayfalarında yer alan düşünce açıklamalarından oluşmaktadır. Bir tanesi de idari bir düzenleme olan yönetmelik değişikliğine ve düşünce açıklamasına dayanmaktadır. II) Anayasa’nın 69’uncu maddesinin 6’ıncı fıkrası uyarınca; ancak sınırlı ve belli şartların birlikte varlığı halinde siyasi parti üyelerinin sadece eylemleri, parti kapatma nedenidir. Söylemler, hiçbir şekilde siyasi parti kapatma nedeni veya delili olamaz. Aksinin kabulü, Anayasa’nın açık ihlalidir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın, AK Parti’nin laikliğe aykırı eylemlerin odağı haline gelmesi ile ilgili hiç bir eylemi yoktur. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı da iddianamesinde, hiçbir eylemden söz etmemiştir. Bu nedenle yapılan ithamların tamamı, Anayasa’nın 69’uncu maddesine açıkça aykırıdır.
<< Önceki Haber Erdoğan kendini böyle savundu-ÖZEL Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER