Erdoğan'dan HDP'ye çağrı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK’nın kaçırdığı iddia edilen çocukların bırakılması için HDP'den yardımcı olması çağrısı yaptı.

Erdoğan'dan HDP'ye çağrı

Erdoğan, “Onları alıp gelmediğiniz takdirde B planımız C planımız devreye girer” dedi. Erdoğan, çocuklarının iadesi için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan anne ve babaları selamladığını belirtti.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;  

“Biz yeni Burak Can'ların terörün içine sokulan yeni Berkinlerin, Okmeydanı’ndaki olaylarında ölen Umutların, Ayhanların ölümlerine tahammül göstermeyiz. 77 milyon kardeş olmak için hepimiz gayret göstereceğiz. AKP grubundan bir mesaj daha veriyorum. BDP yeni adıyla HDP'ye çağrı yapıyorum. Diyarbakır Belediyesi önünde dağa kaçırılan çocukları için eylem yapan anne ve babaları yürekten selamlıyorum. 15 yaşında çocukları dağa kaçırılan yürekleri yanan anne babaların feryadının dünya medyasının görmesini arzuluyorum. 

"ALIP GELMEDİĞİNİZ TAKDİRDE B VE C PLANIMIZ DEVREYE GİRER"

Bu yavruların annelerini niçin görmüyorsunuz. HDP, BDP hani siz neden görmüyorsunuz? Gidiyorsunuz, alıyorsunuz ya o yavruları da alıp gelin. Bunların da adreslerini iyi biliyorsunuz. Nerede neyim olduğunu biliyorsunuz. Alıp gelmediğiniz takdirde B planımız C planımız devreye girer. Bugüne kadar anneler, babalar tehdit nedeniyle bu acılarını içlerine atıyordu. Bu feryadın duyulmasını o annelerin haklı mücadelesini 77 milyon tarafından desteklenmesini diliyoruz. Biz de anneleri çocukları ile buluşturmak için bu mücadeleyi sürdüreceğiz.”

"SOMA’YA ALEVİLERİ GETİRİYORLAR" 

İşte şurada Soma’da yaşananlar. Yahu orada bile Alevi vatandaşlarımızı sağdan soldan toparlayıp Soma’ya getiriyorlar. Niye? Bu defa da Soma’yı karıştıracaklar. 301 kardeşimiz şehit olmuş, onlar bunun üzerinden neyi elde ederiz. Elinde silahlarla İstanbul sokaklarında terör estirmeye çalışan zihniyet. Silah ve şiddet hangi sorunu çözdü. Bizim hiçbir meselemiz çözümsüz değil. 

"ALEVİ VATANDAŞLAR PRİM VERMESİNLER" 

Alevi vatandaşlarımın da bu yaşananlardan rahatsız olduğunu biliyoruz. Alevi vatandaşlarım lütfen iki yüzlü siyasetçilere prim vermesinler. Polisle çatışarak cam çerçeve kırarak masum insanların hatta çocukların ölümüne zemin hazırlayarak, hiçbir meselenin çözülemeyeceğini bilmeleri lazım.  

<< Önceki Haber Erdoğan'dan HDP'ye çağrı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER