İşte Tarhan'ın partisinin adı

Emine Ülker Tarhan yeni partisinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verdi...

İşte Tarhan'ın partisinin adı

CHP'den 'umduğumu bulamadım' diyerek istifa eden Emine Ülker Tarhan, yeni parti kurdu. Yeni partiye 'Cumhuriyetçi Birlik Partisi' adının da düşünüldüğü ancak Anadolu Partisi isminde karar kılındığı öğrenildi. Tarhan partiyi emekli Tuğamiral Türker Ertürk ve Maltepe eski Belediye Başkanı Mustafa Zengin ile birlikte kurdu. Ertürk, 2010'da Harp Okulu Komutanıyken YAŞ'ta terfi ettirilmediği için istifa edip CHP'ye katılmıştı.

''MUTLUYUZ, UMUTLUYUZ''

Öğle saatlerinde Bakanlığa gelen Emine Ülker Tarhan, dilekçesini verdikten sonra kısa bir açıklama yaptı. Tarhan, "Anadolu Partisi'ni kurduk. Mutluyuz, umutluyuz. Neden kurduk Anadolu Partisi'ni ükemizde bir umutsuzluk hakim. Bu umutsuzluğun aşılması gerekiyor. Ben umudun da Anadolu'da olduğuna inanıyorum. O yüzden Anadolu Partisi'ni kurduk. Çünkü Anadolu zulme karşı işgale direnişin kalesi, çünkü Anadolu tertemiz insanların ülkesi. Ve biz odağına insanı koyduk Türkiye'yi, ayağa kaldırmak için Anadolu Partisi'ni kurduk. Uğurlu olsun diyorum, kademli olsun diyorum. Adı gibi kadim olsun diyorum Anadolu Partisi. ANA Parti ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

EMİNE ÜLKER TARHAN KİMDİR?

Emine Ülker Tarhan, 29 Kasım 1963't e Mersin Tarsus'ta doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Halise'dir. Yargıç; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Bir süre avukatlık yaptıktan sonra yargıçlığa başladı. 2006 yılında YARSAV'ın (Yargıçlar ve Savcılar Birliği) kuruluşunda kurucu üye olarak rol
aldı. Daha sonra genel sekreterlik ve başkanlık görevlerini yürüttü. Yayınlanmış bir kitabı bulunmaktadır.

Orta düzeyde İngilizce bilen Tarhan, evli ve 2 çocuk annesidir.
<< Önceki Haber İşte Tarhan'ın partisinin adı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER