Kemal Kılıçdaroğlu: Rıza Sarraf konuşmalı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu hükümete yüklendi, 'Rıza Sarraf' konuşmalı dedi..

Kemal Kılıçdaroğlu: Rıza Sarraf konuşmalı


17 Aralık operasyonu ve sonrasında yaşananlar CHP'nin bir numaralı gündem maddesi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu MYK sonrası kameraların karşısına geçti iktidara yüklendi. MİT'in Nisan ayında Rıza Sarrafla ilgili Başbakan'ı uyardığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bu denli büyük bir yolsuzluğu yapıldığı hiç görülmemiştir. Rıza Sarraf'ın dört bakanı açıkca yönetmesi vardır para karşılığında. Başbakan'ın bilgisi dahilinde yürütülen devlete karşı bir operasyon vardır. 18 nisanda uyarıyı yapıyor. Bu sıradan bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu değil. Uluslararası boyutu olan bir operasyondur bu. Kim bilir hangi devletin sırları teslim edildi." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu İran uyruklu Rıza Sarraf'ın, devlet içindeki ilişkilerini bir bir anlatması gerektiğini, "Rıza sarrafın konuşması lazım. Ve Başbakan'ın konuşması lazım. Neden konuşmuyor. Biz kutu diyoruz o paralel devlet diyor. O ayakkabı kutusunun içinde o milyon dolarlar niye vardı?" sözleriyle ifade etti..

Bir diğer gündem maddesi Demokratikleşme Paketi. Kılıçdaroğlu "Yasakların olduğu paket Demokratikleşme olmaz" dedi ve şunları söyledi:

"Yasak getiren bir paket nasıl demokratikleşme paketi oluyor. Yasağı öngören bir paket hangi isimle demokratikleştiriliyor. İnternet yasağı getiriyorsunuz. Müdahale getiriyorsunuz. Kamu görevlilerini yasayla görevden alıyorsunuz ki mahkemeye başvurmasınlar."

Kılıçdaroğlu, Özel Yetkili Mahkemelerin ucu iktidara dokunacağı için kaldırılacağını ise, "Günaydın Recep bey. Biz bunu aylarca önce söyledik. Neden kaldırmak istiyorlar ucu kendilerine dokunacak da onun için. Bu ülkede yolsuzluk yapanlar kul hakkı yiyenler hesap vermek zorundadırlar." ifadeleriyle anlattı..

<< Önceki Haber Kemal Kılıçdaroğlu: Rıza Sarraf konuşmalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER