Yolsuzluk oylamasında en çok konuşulan hareket

TBMM Başkan Vekili Ayşe Nur Bahçekapılı, oy zarflarının atıldığı kutulardan 50 TL çıktığını söyledi. Daha sonra bu parayı kimin koyduğu belli oldu.

Yolsuzluk oylamasında en çok konuşulan hareket

Meclis’te son oylama ise Erdoğan Bayraktar için yapıldı. Hakkındaki 53 önergenin okunmasının ardından oylamaya geçildi. Oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından oylar sayıldı. Bu sırada TBMM Başkan Vekili Ayşe Nur Bahçekapılı, oy zarflarının atıldığı kupalardan 50 TL çıktığını söyledi.
Meclis’te son oylama ise Erdoğan Bayraktar için yapıldı. Hakkındaki 53 önergenin okunmasının ardından oylamaya geçildi. Oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından oylar sayıldı.

Bu sırada TBMM Başkan Vekili Ayşe Nur Bahçekapılı, oy zarflarının atıldığı kupalardan 50 TL çıktığını söyledi. Bu paranın hazineye gönderileceğini belirtti. Bu açıklama Genel Kurul’da gülüşmelere neden oldu.

CHP'Lİ TANAL AÇIKLADI

Daha sonra bu parayı kupaya CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın koyduğu ortaya çıktı. Tanal Twitter'dan bir açıklama yaparak, "Değerli arkadaşlar 50 TL zarfa konulmadı. Oyum geçersiz sayılamaması için kutuya atıldı. Bu bir demokratik tepkidir" ifadelerini kullandı.

Sonuçları yine Bahçekapılı açıkladı. Buna göre Erdoğan Bayraktar için yapılan Yüce Divan oylamasında 219 evet, 288 hayır 3 çekimser oyu çıktı. Bu sonuçlara göre Meclis Genel Kurulu, diğer 3 bakan gibi Erdoğan Bayraktar’ı da Yüce Divan’a göndermemiş oldu
<< Önceki Haber Yolsuzluk oylamasında en çok konuşulan hareket Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER