Portekiz Cumhurbaşkanı, hükümeti kurma görevini muhalefete verdi


Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva, dün görüştüğü muhalefet liderine kabine kurma görevini nihayet verdi. Muhalefet lideri Antonio Costa'nın, Cumhurbaşkanı'nın 6 şartına dün akşam saatlerinde bir mektupla cevap verdiği belirtildi. Silva, bugün, Costa'yı Cumhurbaşkanlığı'na çağırarak hükümeti kurma görevini verdi.

Costa'nın bakanlar kurulu listesini Cumhurbaşkanı Silva'ya sunması gerekiyor. Ardından da 10 gün içinde hükümet programı mecliste güven oylamasına sunulacak.

Göreve talip olduklarını ve programlarının hazır olduğunu, önceki haftalarda sıkça tekrar eden Sosyalist Parti lideri Antonio Costa'nın, kabineyi Cuma gününe kadar cumhurbaşkanına sunması bekleniyor. Sosyalist Parti Başkanı Carlos Cesar da basına yaptığı açıklamalarda, "Bu hafta içinde yeni hükümetin görevi alacağını düşünüyorum, yeni hükümet programı da haftaya mecliste oylanabilir." dedi.

Costa, eski başbakan Passos Coelho'nun, hükümet programını meclise güven oylamasına sunacağı günün, öğle arasında sol parti liderleriyle ret oyu verecekleri ve sol partilerden oluşan yeni bir koalisyon kuracakları üzerine, parti liderleriyle tek tek protokol imzalamıştı. Sol Blok, Komünist Parti ve Yeşiller Partisi'yle tek tek protokol imzalayan Sosyalist Parti'nin, haftaya meclise sunması beklenen hükümet programı için, bu partilerden "evet" oyu alacağına kesin gözüyle bakılıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Portekiz Cumhurbaşkanı, hükümeti kurma görevini muhalefete... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER