Putin emir verdi, Rus ordusu Suriye'yi havadan ve denizden vuruyor


Mısır'da Ruaya uçağının düşürüldüğünün netleşmesinin ardından Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'deki operasyonları 'artırın' emri vermişti. Emrin ardından harekete geçen Rus ordusu, hem havadan hem denizden yürüttüğü operasyonlarını artırdı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun yaptığı açıklamaya göre Rusya, Suriye'deki hava operasyonlarını ikiye katladı. Rusya, IŞİD merkezlerini Suriye'deki üssünden vurmaya devam ederken bölgeye Tu-160, Tu-95MS ve Tu-22 gibi stratejik uçaklarını da yönlendirdi.

Şoygu'nun verdiği bilgilere göre 12 adet Tu-22 uçağı Rakka ve Deyrizor bölgesine yapılan operasyonda görev aldı. Tu-160 ve Tu-95MS uçakları ise Halep ve İdlip'te daha önce belirlenmiş olan hedefleri 34 adet seyir füzesi ile vurdu.

Son bir günde 127 uçuş yapılarak 206 hedefin vurulduğu belirtildi.

DENİZ'DEN 34 SEYİR FÜZESİ ATILDI

Rusya Genelkurmay Başkanı Valariy Gerasimov, İdlip ve Halep'teki 14 önemli hedefi 34 seyir füzesiyle vurduklarını açıkladı. Gerasimov, seyir füzelerin atılacağına dair ABD başta olmak üzere diğer ülkeleri önceden haberdar ettiklerini söyledi.

LE MONDE: FÜZELER TÜRKİYE SINIRLARINDAN GEÇTİ

Fransız gazetesi Le Monde'nin iddiasına göre Rusya'nın Akdeniz donanmasından atılan 17 seyir füzesi, Türkiye sınırları üzerinden geçerek Suriye'deki hedefleri vurdu.
CİHAN
<< Önceki Haber Putin emir verdi, Rus ordusu Suriye'yi havadan ve denizden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER