Putin ile görüşen Atambayev: Rusya stratejik ortağımız olmaya devam edecek


Rusya'ya resmi ziyarette bulunan Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Kremlin Sarayı'ndaki görüşmede liderler, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri ele aldı.

Rus lider Putin, Kırgızistan'ın güvenilir ve stratejik ortak olduğunu söyledi. Putin, "İki ülke ilişki seviyesini konuşmaya gerek yok. Kırgızistan, bizim güvenilir ve stratejik ortağımızdır. Kırgızistan Avrasya Ekonomik Birliği'ne üye olduktan sonra, Rusya ile ilişkileri daha da arttı. Kırgız vatandaşları Rusya'da rahat çalışma imkanına sahip oldu." diye konuştu. İki ülke arasındaki ticari ilişkilere değinen Putin, Rusya ve Kırgızistan arasındaki ticareti çeşitlendirmek için bütün imkanlara sahip olduklarını ve bu konu üzerinde daha da çaba göstereceklerini söyledi.

Rusya'nın Kırgızistan için sadece ticari ortak olmadığını söyleyen Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ise Rusya'nın aynı zamanda en önemli stratejik ortakları olduğunu söyledi. Atambayev, "Umarım stratejik ortaklığımız bundan sonra da devam edecek. Bizim için önemli olan bu." diye konuştu.

Kırgızistan ile Rusya arasındaki ticaret hacmi geçen 1,5 milyar dolara ulaşmıştı. Kırgızistan en çok ticareti Rusya ile gerçekleştiriyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Putin ile görüşen Atambayev: Rusya stratejik ortağımız... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER