Putin, Rusya'nın "Batmobile" arabalarını inceledi


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün başkent Moskova'da Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) bir toplantısına katıldı. Rus lider, burada özellikle Suriye ve ülkenin iç güvenliği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Rus haber kaynakları ise Putin'in, dün basına pek yansımayan bir ziyaretle, çizgi film karakteri Batman'ın aracı "Batmobile"dan esinlenerek "Rusya'nın Batmobile" araçları denilen zırhlı araçlarını inceledi.

Rus medyasına göre, Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov'un da doğruladığı ziyarette Putin'e gösterilen araçlardan biri "Cezalandırıcı" ismini taşıyor. Rusya'nın otomobil üreticisi KAMAZ'a ait bir şaseyi barındıran bir başka zırhlı araç ise "Viking" adını taşıyor.

"Cezalandırıcı" ismi verilen zırhlı aracın, ileri bir zırh teknolojisi olarak üretildiği belirtiliyor. Söz konusu araç, 2010 yılında tasarlanmış ve ilk üretimi 2012 yılında gerçekleşmişti. Şasisi 12 ton ağırlığında olan araç, 10 kişilik bir kapasiteye sahip.

Araçları Putin'e gösteren FSB Başkanı Aleksandr Bortnikov'un aktardığına göre de aracın kenarlarında hem yukarı hem da aşağı yönde ateş etmeye yarayan delikler bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Putin, Rusya'nın "Batmobile" arabalarını inceledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER