Putin, Rusya'nın en büyük gurur kaynağı!


Rusya'da yapılan anket sonuçlarına göre vatandaşların yüzde 35'i, Devlet Başkanı Vladimir Putin'i ülkenin en büyük gurur kaynağı olarak görüyor.

Romir Araştırma Şirketi'nin yaptığı çalışmaya göre, 'ülkenin en büyük gurur kaynağı' isimli soruya Rusya vatandaşlarının yüzde 35'i 'Putin' yanıtını verdi.

Katılımcıların yüzde 32'si 'halk', yüzde 25'i 'gelenek göreneklere sadık kalmak', yüzde 24'ü 'doğal kaynaklar', yüzde 19'u 'spor ve askeri teknoloji alanındaki başarılar', yüzde 10'u 'uzay alanı' ve yüzde 6'sı da 'bol ürün hasılatını' ülkenin gurur kaynağı olarak tanımladı.

Araştırmaya katılanlar, birden fazla tercihte bulunabildi.

Haziran ayında Rusya bağımsız araştırma şirketi Levada Center, halkın, Devlet Başkanı Putin'e olan desteğinin tarihin en yüksek seviyesine çıktığını açıklamıştı. Levada Center anketine katılanların yüzde 89'u "Putin'in faaliyetlerine onay veriyorum" demişti.

Şubat ayında da Rusya Kamuoyu Araştırma Şirketi'nin yaptığı çalışmaya göre, Putin'e güven yüzde 85'e çıkarken, yüzde 74 de hafta sonunda seçim olması durumunda yeniden başkan seçilmesi için oy vereceğini söylemişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Putin, Rusya'nın en büyük gurur kaynağı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER