PYD doğuya ilerliyor, Fırtınalar kovalıyor


Türkiye Suriye sınırında ilerleyen terör örgütü PKK bağlantılı PYD'ye karşı kullanılan Fırtına obüsleri sabah saatlerinde yer değiştirdi. Alınan bilgiye göre PYD'ye bağlı YPG unsurların Azez'e yakın kasabaları ele geçirmesinde ve IŞİD'in kontrolündeki doğu bölgesine doğru ilerlemesinde bunun etkisi olduğu öğrenildi.

PYD'nin Fırat Nehri'nin batısında yer alan ve Halep için stratejik bir noktaya sahip olan Azez'e yakın noktaların özellikle de Minnig Hava Üssü'nü ele geçirmesiyle Türk topçuları 13 Şubat Cumartesi günü Fırtına obüslerini kullanmıştı. Kilis Akçabağlar bölgesinde yer alan Fırtınalar, bu sabah erken saatlerde askeri TIR'larla taşındı. PYD mevzilerini daha iyi vurması için Yüksektepe Hudut Karakolu bölgesine taşınan Fırtınalar, bölgedeki tepelere konuşlandırıldı.

Fırtınalar, yaptıkları başarılı atışlarla Azez'de özelliklede Minnig Hava Üssü'nü ele geçiren PYD'ye karşı ciddi bir püskürtme gerçekleştirmişti. Ancak Azez'de darbe yiyen PYD güçleri bu kez güney doğuya doğru kayarak Rus bombardıman uçaklarının da desteğiyle Tel Rıfat ve Merea kasabalarını kontrol altına almayı başardı. Bunun üzerine Türkiye PYD'nin muhtemel ilerleyişe karşı Fırtınaların yerini değiştirdi. Bölgedeki şiddetli çatışmalar devam ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber PYD doğuya ilerliyor, Fırtınalar kovalıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER