Reklamcı Gürül Öğüt iletişim öğrencileriyle atölye çalışması yaptı


Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü farklı konuk ve konu başlıklarıyla konusunda uzman kişileri öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor. İletişim Seminerleri Dersi kapsamında düzenlenen etkinliğin bu haftaki konuğu 'Reklamda Yaratıcılık' sunumuyla Hürriyet Gazetesi Kırmızı Ödülleri Koordinatörü Gürül Öğüt'tü.

Kırmızı Ödülleri Koordinatörü Gürül Öğüt, sunumuyla öğrencilere reklamcılığın çıkış hikayesini anlatarak bilgiler verdi. Ünlü reklamcılardan örnekler veren Öğüt, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Yaratıcılığın satışa etkisini anlatan Öğüt, dünya literatürüne girmiş olan araştırmalarla ilgili öğrencilere bilgi verdi. Öğüt, "Yaratıcı reklamlar yaratıcı olmayanlara oranla, ürün grubuna göre satışı 2 ve 8 kat daha fazla arttırabiliyor." dedi.

ÖĞRENCİLERE REKLAM KAMPANYASI HAZIRLAMAYI ÖĞRETTİ
Program, öğrencilerin atölye çalışması ile devam etti. Teorik bilgileri alan ÇÜ İletişim Fakültesi öğrencileri daha sonra bu bilgileri pratiğe döktü. Ünlü Reklamcı Gürül Öğüt, öğrencilere Mutlu Öğrenciler Projesi isimli reklam çalışmasının bilgilerini aktararak öğrencilerin gruplar halinde bu reklam kampanyası için çalışmasını istedi. Hedef kitlesi ilköğretim ve lise çağındaki çocuklar ve aileleri olan reklam kampanyası için bir araya gelen öğrenci grupları, sosyal ilgi alanlarına sahip olan çocukların akademik anlamda daha başarılı olacağını verecekleri reklam çalışmalarını hazırladı.

Daha sonra öğrenciler hazırladıkları reklam kampanyalarını atölye çalışmasında sundular. Güney Reklamcılar Derneği üyeleri de atölye çalışmasına katılarak öğrencilerin hazırladığı kampanyaları değerlendirerek deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Seminer sonunda, ÇÜ İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü öğrencileri ile birlikte Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu ve Yrd. Doç. Dr. İlker Özdemir, Gürül Öğüt'e teşekkür belgesi takdim etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Reklamcı Gürül Öğüt iletişim öğrencileriyle atölye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER