Rektör'den sanayiciye 'Mükemmeliyet Merkezi' çağrısı

Rektör'den sanayiciye 'Mükemmeliyet Merkezi' çağrısı

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 3. Nesil Üniversite hedefi için kent dinamiklerine birlikte Mükemmeliyet Merkezi kurulması çağrısında bulundu.

Bursa'da faaliyet gösteren özel sektör firmalarının Ar-Ge birim müdürleri ve yetkilileri ile bir araya gelen Rektör Ulcay, sanayici ve Ar-Ge çalışması yapan birimlere birlikte Mükemmeliyet Merkezi kurulmasını istedi. Toplantıda 'Sanayici-Üniversite' işbirliğinin önemine değinen Rektör Ulcay, Uludağ Üniversitesi'ne yeni bir vizyon katabilmek adına '3. Nesil Üniversite' hedefi koyduklarını belirterek, "Bursa sanayisinde henüz oturmaya başlayan Ar-Ge konusunu ve bu alanda birlikte yapabileceğimiz projeleri konuşmayı hedefliyoruz. Tabi bu toplantılarımızın ilki ve karşılıklı değerlendirme şeklinde başlayacağız. Bizim gayretimiz Bursa'nın üniversiteden beklentilerini doğru bir şekilde tespit etmek ve öncelik sırasına göre bunları projelendirmektir." dedi.

Uludağ Üniversitesi olarak 16 girişimci üniversiteden biri olduklarını anlatan Ulcay, şunları söyledi: "Teknoloji transfer ofisimizi yeni kurduk. Kısa zamanda 96 adet patent aldık. Bu patentleri de sanayicilerimizin yararına kullandırmak istiyoruz. Her zaman işbirliğine açığız. Birlikte çalıştıkça sizler de bizim ne kadar istekli olduğumuzu göreceksiniz. El ele ülke için, kent için ve sanayicilerimiz için faydalı projeler üreteceğimize inanıyorum"

MÜKEMMELİYET MERKEZİ KURALIM

Konuşmasında sanayicilere ve Ar-Ge temsilcilerine de çağrıda bulunan U.Ü. Rektörü Prof. Dr. ULcay, "Ben buradan sizin vasıtanız ile kent sanayisine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin ortak çalışmaları yapalım. Birlikte Mükemmeliyet Merkezleri kuralım. Üniversite içerisinden biz yerini verelim. Belli ana konular üzerine olsun. Beraber kuralım, beraber işletelim. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan alınabilecek bir projedir. Limitler şuanda yükseldi. Eskiden 10 milyon ile sınırlıydı. Şimdi sınır yok. Gerçekçi davranırsak 20-30 milyon liraya kadar güzel bir Mükemmeliyet Merkezi kurabiliriz. Biz veya sizler tek başınıza yapacağınız işler için ilgili laboratuarları kuruyoruz. Ancak burada bir ortaklığa gidelim ve kentin yararına, sanayinin ve sanayicilerin yararına çalışacak kapsamlı bir Mükemmeliyet Merkezi kuralım. Hep birlikte de burada çalışmalarımızı yapalım" şeklinde konuştu. Toplantıya katılan Ar-Ge birim müdür ve yöneticileri ise çalışmaları ve üniversiteden istediklerini anlattı.
CİHAN
<< Önceki Haber Rektör'den sanayiciye 'Mükemmeliyet Merkezi' çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER