Reza Zarrab davasında ilginç gelişme

“Kara para aklama, banka sahtekârlığı ve yaptırımları delme” suçlamasıyla ABD’de 19 Mart’ta tutuklanan İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab’ın (Rıza Sarraf) Miami’de yakalandıktan sonra Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’na verdiği görüntülü ifadeyle ilgili gizlilik kararının kaldırılabileceği iddia edildi.

Reza Zarrab iddianamesinin ayrıntılarında ne var?

Amerika’nın Sesi haber sitesine göre davayı yakından takip eden New York Times muhabiri Benjamin Weiser ile Newsday gazetesi muhabiri John Riley, Hakim Richard Berman’a yazılı başvuruda bulunarak gizlilik kaydı olan ifade görüntülerini istedi. Zarrab’ın FBI sorgusunun ayrıntılarının duruşmalarda dile getirildiğini, bu nedenle görüntülerin yayınlanmasında bir sakınca olmadığını öne sürdüler. Ayrıca avukatı Brafman tarafından hazırlanan kefalet paketinde yer alan, Zarrab’ın serbest kalması halinde Manhattan’da kiraladığı evin adresinin de verilmesini talep ettiler.

Hakim Berman da gazetecilerin yaptığı bu başvuruyu ‘kabul edilebilir’ bularak, savcılık ve savunma makamlarını FBI sorgusunun kayıtlarının medyaya verilip verilmemesi konusunu karşılıklı olarak tartışmaya davet etti. Gizlilik kaydının kaldırılıp kaldırılmaması yönündeki kararın yakın zamanda açıklanması bekleniyor.
<< Önceki Haber Reza Zarrab davasında ilginç gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER