Romanya'da kontörlü telefon hattı için kimlik ibraz etmek gerekecek


Romanya Başbakanı Dacian Cioloş, kontörlü telefon hatlarının bundan sonra kimlik kartı ibraz etmeden satın alınamayacağını açıkladı.

Pro TV'ye konuşan Başbakan Cioloş, Romanya'da kontörlü telefonların kimlik kartı olmadan da satın alınabilmesi uygulamasının durdurulacağının altını çizdi. Bu kararın, AB ülkelerindeki son saldırılar planlanırken Romanya menşeli telefonların kullanıldığına dair açıklamaların ardından alındığını ifade eden Başbakan Cioloş, bu konu üzerinde adalet ve içişleri bakanlıklarının çalışacağını kaydetti. Geçen hafta da Romen İstihbarat Servisi'nden (SRI) kontörlü telefonlara denetim talebi gelmişti.

Geçtiğimiz yıllarda parlamentodan kontörlü telefonların kimlik kartıyla alınmasını zorunlu kılan bir yasa çıkarılmış, ancak Anayasa Mahkemesi 2014 sonbaharında verdiği kararla yasayı geçersiz kılmıştı. Cioloş hükümetinin bu engeli nasıl aşacağı merak ediliyor. Avrupa Birliği ülkelerinden İspanya, İtalya, Fransa, Almanya, Slovakya, Danimarka, Letonya, Bulgaristan ve Yunanistan'da kontörlü telefon hatları satılırken kimlik kartlarının ibraz edilmesi gerekiyor. CİHAN
<< Önceki Haber Romanya'da kontörlü telefon hattı için kimlik ibraz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER