Ruble Rusya'ya turist çekiyor


Rusya Ruble'de yaşanan devalüasyon, yabancı turistler için Rusya'da tatil yapmayı önceki yıllara göre daha ucuz hale getirdi. Rublenin zayıflığından yararlanmak isteyen turistler, Rusya'da tatil yapmak için şimdiden rezervasyonlara başladı. Rus Kommersant Gazetesi, Rusya'ya bireysel olarak gelmek isteyen yabancı turist sayısının yaz aylarında yüzde 30 oranında artabileceğini yazdı.

Kommersant'ın verilerine göre yabancı turistler Rusya'nın sadece Moskova ve St. Petersburg şehirlerine değil aynı zamanda Sibirya şehirlerine de gitmek istiyor. Yabancı turistlerin Sibirya'da en çok tercih ettiği şehir ise doğal güzelliği ile ilgi çeken Baykal Gölü'ne yakınlığıyla bilinen İrkutsk. Baykal Gölü'nü görmek isteyen yabancı turistlerin çoğu İrkutsk şehrindeki otelleri tercih ediyor.

Rusya İstatistik Servisi'nin verilerine göre yabancı turistlerin Rusya'ya olan ilgisi her yıl artıyor. 2015 yılının ilk 9 ayında Rusya'ya gelen yabancı turistlerin oranı yüzde 13 oranında artış gösterdi. En çok artışı yüzde 144 yükselişle İngiliz turistler gerçekleştirdi. İngilizleri yüzde 127 ile Norveçliler takip ederken, İsrailli turistlerde yüzde 55, Alman turistlerde yüzde 35 ve ABD'li turistlerde yüzde 11 artış gözlendi.
CİHAN
<< Önceki Haber Ruble Rusya'ya turist çekiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER