Rus Büyükelçi 4-5 kez Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Rus Büyükelçi 4-5 kez Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Kemal Aydın, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığı'na geçen hafta 4-5 kez çağrıldığını açıkladı.

Moskova'da temaslarda bulunan Aydın, Interfax'a yaptığı açıklamada, "Rusya Büyükelçisi Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na geçen hafta 4-5 kez çağrıldı. Muhtemelen devam eden istişareler kapsamında idi…" dedi.

Aydın görüşlerde Rusya'nın Suriye Kürtlerine askeri yardımı ile ilgili konunun ele alınıp alınmadığını bilmediğini söyledi.

Rus jetlerinin Türk hava sahasını ihlali ve Suriye'de PYD'ye askeri yardım yapıldığı gerekçesi ile Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Basında yer alan haberlerde ABD ve Rus Büyükelçilerinin Dışişleri Bakanlığına çağrılarak Türkiye'nin PYD hakkındaki tutumunun kendilerine iletildiği ve gerekli uyarıların yapıldığı ifade edilmişti.

ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile bir araya gelirken, Rus Büyükelçi Karlov ile bakanlıktaki alt düzeyli bir yetkili görüştüğü belirtilmişti.
CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER