Rus Dışişleri Bakanı: B planlarını, tampon bölgeleri ve kara operasyonunu unutun


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de ateşkese ve bu ülkedeki krizin barışçıl çözümüne 'alternatif' olarak ortaya atılan önerilerin 'kabul edilemez' olduğunu söyledi.

Sergey Lavrov, Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, "B planları, kara operasyonu hazırlıkları, tampon ya da uçuşa yasak bölge oluşturulmasına dair ne olduğu belirsiz konuşmalar yapılmamalı. Zira bunlar, kabul edilemez şeyler." ifadelerini kullandı. Kimsenin, Suriye'de bu haftasonu başlaması planlanan ateşkesin uygulanacağına dair yüzde 100 garanti veremeyeceğini söyleyen Lavrov, "Ancak bu olumlu ilerlemenin kalıcı olacağına inanmak için ciddi sebepler var." dedi.

Sputnik ajansında yer alan açıklamasında Lavrov, insani yardımlar ve ateşkes konusunda varılan anlaşmanın ardından 'sabotajcı' olarak tanımladığı bazı muhalifler grupların ve bu grupların yabancı sponsorlarının elinde herhangi bir argüman kalmadığını da vurguladı. Bu nedenle Lavrov bu grupların Suriye görüşmeleri için bundan sonra ön koşul sunamayacağını belirtti.

'ATEŞKES İÇİN BELLİ BİR ZAMAN SINIRLAMASI YOK'

Suudi Arabistan destekli Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Yüksek Müzakere Komitesi, Suriye'de bu gece başlaması öngörülen ateşkesi '2 hafta süreyle' kabul ettiğini açıklamıştı. Lavrov ise ateşkes için belli bir zaman çerçevesi çizilmediğini anlatarak şunları söyle: "(Suudi Arabistan destekli Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu) Yüksek Müzakere Komitesi'nin de ateşkesi kabul ettiğini duydum, ancak diğer gruplardan farklı olarak ateşkesi yalnızca iki hafta süreyle kabul ettiklerini söylemişler. Ancak Rusya ve ABD'nin vardığı anlaşmada böyle bir sınırlama yok."

CİHAN
<< Önceki Haber Rus Dışişleri Bakanı: B planlarını, tampon bölgeleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER