Ruslar bu yıl daha az alkol tüketti


Rusların, 2015 yılında geçen yıla oranla daha az içki tükettiği ortaya çıktı. Konuyla ilgili İzvestiya Gazetesi'ne konuşan Rusya Federasyonu Sağlık Bakanlığı Psikiyatri ve Narkoloji Tıp Araştırmaları Merkezi Müdürü Tatyana Klimenko, ülkede 2015 yılında alkol tüketiminin azaldığını ifade etti. Klimenko'a göre, Rusya'da 2014 yılında kişi başı alkol tüketimi 13,5 litre iken, 2015 yılında 11,5 litreye düştü. Ayrıca Rusya Federal İstatistik Servisi'nin verilerine göre Rusya'da şarap satışı artarken, votka satışları düştü.

Klimenko, "Alkollü ürünlerin geceleri satışının yasaklanmasından bu yana tüketiminde düşüş yaşanıyor. Bu, yasağın gerçekten etkili olduğunu gösteren olumlu bir gelişme. Sonuç ortada; sokaklarda artık sarhoş neredeyse yok." şeklinde konuştu. Klimenkko'ya göre, basın-yayın organlarının sağlıklı yaşam tarzını destekleyici yayınlar yapmaya devam etmeleri durumunda, alkol tüketimindeki düşüşün 2016 yılında da devam edeceğini aktardı.
Rusya yasalarına göre gece saatlerinde yüzde 0,5'ten daha fazla etil alkol içeren içeceklerin satışı yasak. Yasağın uygulandığı saatler her şehir için farklılık gösteriyor. CİHAN
<< Önceki Haber Ruslar bu yıl daha az alkol tüketti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER