Rusya'da ses yarışmasını bir rahip kazandı


Rusya'da bir televizyon kanalında düzenlenen ses yarışmasını, bütün rakiplerini geride bırakan bir Ortodoks Kilisesi rahibi kazandı. Rusya'nın başkenti Moskova'nın Borovsk bölgesinde bulunan St.-Pafnutiy Manastırı'ndan 30 yaşındaki rahip ve keşiş Photy Mochalov, Rus kanalı The Voice of Russia tarafından düzenlenen The Voice adlı yarışmada birinciliği elde etti.

Televizyon kanalında dün gece yayınlanan yarışma finaline kadar gelmeyi başaran rahip, ünlü Rus pop sanatçısı Grigori Leps tarafından seçilmişti. Machalov, ünlülerin ekibine seçim yaptığı yarışmanın bu ilk etabında Lensky'nin Tchaikovsky aryasını okumuştu.

Yarışma finalinde seyircilerin SMS'le yaptıkları oylamalarda Ortodoks rahip, oyların yüzde 76 gibi büyük bir çoğunluğunu kazandı. Rahip, finalde ise İtalyanca olarak W. Afanasieff, J. Groban ve M. Marinangeli tarafından yazılmış ünlü "Per Te" şarkısını seslendirdi.

Photy Mochalov ayrıca manastır korosunun da başında bulunuyor. Çocukluğu ailesi ile birlikte Almanya'da geçen Mochalov, Rusya'ya döndükten sonra keşiş olmuş bir din adamı. Photy Mochalov, daha önce verdiği bir röportajında her türlü müziği dinlediğini; ancak rock ve rap tarzı müziklere bir sınır çizdiğini söylemişti. Mochalov, Ortodoks kiliselerinde hem keşiş hem de rahip olanlara verilen "Hieromonk" ünvanını da taşıyor.

2014 yılında da İtalya'da bir Cristina Scuccia adlı bir İtalyan rahibe, ülkesindeki benzer bir ses yarışmasında birinci olmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya'da ses yarışmasını bir rahip kazandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER