Rusya Eğitim Bakanı: Rus öğrenciler Türkiye'den programları bitince ayrılacak


Rusya Eğitim ve Bilim Bakanı Dmitri Livanov, Türkiye'de eğitim gören Rus öğrencilerin, eğitim programları bitince ülkelerine geri döneceğini söyledi. Bakan Livanov, Rus öğrencilerin Türkiye'den geri çekilmesi gibi bir planlarının da olmadığını aktardı.

Rusya Eğitim Bakanı, Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada "Programları sona erecek ve öğrenciler geri gelecek. Bütün programlar neredeyse sona erdi. Özel bir uçuşa gerek yok." dedi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı da dün bir açıklama yaparak, Rusya Eğitim ve Bilim Bakanlığı'nın 'akademik değişim programları çerçevesinde Türkiye'de bulunan Rus öğrencilerin geri çekileceği' açıklamasına tepki göstermişti.

YÖK Başkanlığı, Rusya'nın ilgili bakanlığının 'Türkiye'deki eğitim kurumları ile işbirliği içinde olan 44 Rus yükseköğretim kurumunun büyük bölümünün ikili anlaşmaları tek taraflı olarak iptal ettikleri veya askıya aldıkları' ve ayrıca 'akademik değişim programları çerçevesinde Türkiye'de bulunan Rus öğrencilerin geri çekileceği' şeklindeki kararlarını büyük üzüntüyle karşıladıklarını açıklamıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya Eğitim Bakanı: Rus öğrenciler Türkiye'den programları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER