Emniyet mensuplarına yönelik operasyonda 18 polis gözaltına alındı


İzmir'de devam eden, 357 sanıklı, kamuoyunda "askeri casusluk" olarak bilinen, "tehdit ve şantajla askeri bilgi ve belge temin etme" davasının soruşturma sürecinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla ilki 3 Kasım 2015'te yapılan operasyonun ikinci dalgası düzenlendi. Savcı Okan Bato'nun talimatıyla üç TÜBİTAK çalışanı ve 22 polis memuru hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İzmir merkezli 16 ilde yapılan operasyonda, şu ana kadar 18 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda, ikisi emniyet müdürü 18 kişi gözaltına alındı. Halen yedi kişinin arandığı öğrenildi. Gözaltına alınanların emniyet müdürleri M.E.Ç. ve H.A., komiserler A.D., Ö.K. ve Y.Ç., polis memurları A.Y., Ş.A.D., Z.K., H.A., A.B., S.G., U.T., A.A., F.Y., Ö.Y., S.A.S., M.T. ve T.Ç. olduğu belirtildi. Aranan yedi kişininse eski Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü M.E., eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü E.G., 4. Sınıf Emniyet Müdürü H.Ç., Başkomiser A.A., TÜBİTAK çalışanları olduğu belirtilen Y.Ç., S.M.K.ve B.A. olduğu açıklandı.
İzmir'in yanısıra Van, Siirt, Mardin, Eskişehir, Bingöl, Adana, Antalya, İstanbul, Niğde, Kilis, Şanlıurfa, Kırıkkale ve Ağrı gibi illerde gözaltına alınan emniyet mensuplarının İzmir'e getirileceği öğrenildi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, sabah saatlerinde operasyonla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, İzmir askeri casusluk olarak bilinen davaya esas teşkil eden soruşturmada, terör örgütünün yönlendirmesi ve talimatları doğrultusunda taraflı ve kasıtlı olarak usulsüzlükler yapıldığı ve bu davanın, şüphelilerinin toplum nazarında itibarsızlaştırılarak devlet bürokrasisinden ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden tasfiyesini amaçladığı iddialarına yönelik soruşturma kapsamında toplanan deliller doğrultusunda, aralarında rütbeli emniyet personeli ve TÜBİTAK çalışanlarının da bulunduğu 25 kişiye yönelik gözaltı talimatı verildiği, soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

İLK OPERASYONDA 17 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

İlki 3 Kasım'da yapılan operasyonda, aralarında İzmir eski İl Emniyet Müdürü A.B., merkez valileri ve mülkiye başmüfettişlerinin de bulunduğu 44 kişi gözaltına alınmış, 36 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle İzmir Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti. Hakim Dilek Çeliktaş, aralarında eski İl Emniyet Müdürü A.B.'nin de bulunduğu 17 kişinin tutuklanmasına karar verirken 19 kişiyi serbest bırakmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Emniyet mensuplarına yönelik operasyonda 18 polis gözaltına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER