Rusya IŞİD hedeflerine bomba yağdırdı


Rus jetleri Suriye'de terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonun 5. gününde belirlenen hedeflere bomba yağdırdı.

Rusya Savunma Bakanlığı temsilcisi İgor Konaşenkov basına yaptığı açıklamada, son 24 saat içinde Sukhoi Su-34, Su-24m ve Su-25 savaş uçaklarının 25 sorti yaptığını ve terör örgütü IŞİD'e ait 9 hedefi imha ettiğini açıkladı.

Saldırıların IŞİD'in organizasyon yapısını bozmak ve lojistik alt yapısını imhaya yönelik olduğunu kaydeden Kolaşenkov, "Lazkiye yakınında bulunan Hmeimim hava üssünden kalkan Rus jetleri 20 ayrı saldırıda 9 IŞİD hedefini yok etti." dedi.

Kolaşenkov, "Su-24 bombardıman uçakları Hama bölgesinde bulunan bir IŞİD komuta merkezi doğrudan hedef alarak yok etti. Tel-Bisa bölgesinde de terör örgütü IŞİD'e ait 3 alt yapı imha edildi." bilgisini verdi.

Rus yetkili terör örgütü IŞİD'e ait iki adet mühimmat deposu ve Humus'ta iletişim için kullanılan bir koordinasyon merkezinin de Rus jetleri tarafından vurulduğunu belirtti.

İdlib'de ormanda gizlenmiş IŞİD terör üssü de Rus jetlerinin hedefi oldu. Yaklaşık 30 kadar zırhlı araç ve Suriye ordusundan ele geçirilen 1 adet tank 6 ayrı saldırı sonucu imha edildi.

Rusya 30 Eylül'den bu yana devam eden operasyonlarda 70'e yakın hedefi imha ederken, terör örgütü IŞİD'in panik içinde olduğu iddia ediliyor.

Rusya'nın Suriye'de operasyonlarının 3-4 ay daha sürmesi öngörülüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya IŞİD hedeflerine bomba yağdırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER