Rusya-Kazakistan arasında uçuş izni krizi


Rusya'nın en büyük havayolu şirketi Aeroflot, geçici olarak Kazakistan'a uçuşları durdurduğunu açıkladı. Kazakistan'ın Air Astana havayolu şirketi ise Rusya'dan izin alamadığını duyurdu.

Aeroflot'tan yapılan açıklamaya göre Kazakistan, yaz saati uygulamasına bağlı olarak yaz programı uçuşlarıyla ilgili izin belgesini henüz vermedi. Yaz programı uçuşları 27 Mart'tan itibaren uygulamaya geçiyor. Uçuş izin belgesi alamayan Aeroflot, geçici olarak Kazakistan'a seferlerini iptal etti.

26-27 Mart tarihleri arasında 11 seferini iptal eden Aeroflot, yolcuların biletlerini cezasız iade edebileceklerini duyurdu. Ayrıca yolculara, önümüzdeki üç gün için Kazakistan'a gidiş-dönüş bilet almaları için tavsiyede bulunuldu.

Öte yadan, Kazakistan'ın Air Astana havayolu şirketi uçuş izin belgesi alamadığı için 27 Mart'tan itibaren Rusya'ya sefer yapamayacağını bildirdi. Rusya Sivil Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya), konuyla ilgili henüz açıklama yapmadı.

Basında yer alan iddialara göre Rusya, kendi hava sahasını kullandığı için Air Astana'dan ücret talep etti. Moğolistan seferleri için Air Astana'nın Rusya hava sahasını kullandığı belirtiliyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya-Kazakistan arasında uçuş izni krizi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER