"Rusya'nın Suriye'de kara harekatı planı yok"



Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Savunma Komisyonu Başkanı Vladimir Komoyedov, Suriye'de terör örgütü IŞİD'e yönelik kara operasyonu ihtimalinin olmadığını söyledi. Basına açıklamada bulunan Komoyedov, "Suriye'de herhangi bir kara operasyonu ihtimal dışı. Bunu çok açık olarak ifade ettik.." dedi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov da yaptığı açıklamada Suriye'de kara harekatı planlarının olmadığını söyledi.

Batı basınında Suriye'de paralı Rus askerlerinin Suriye ordusu ile birlikte kara harekatına katılabileceği iddiaları yer almış, 600 kadar gönüllü askerin bu yönde hazırlık içinde olduğu iddia edilmişti.

UÇUŞA YASAK BÖLGEYE KARŞIYIZ

Suriye'nin egemenlik haklarına saygı duyulması çağrısında bulunan Bogdanov uçuşa yasak bölge önerilerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de uçuşa yasak bölge oluşturulması yönündeki teklifini son olarak da AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile görüşmesinin ardından Brüksel'de dün düzenlediği basın toplantısında gündeme getirmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber "Rusya'nın Suriye'de kara harekatı planı yok" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER