Rusya, ölen polis köpeğinin yerine Fransa'ya köpek armağan ediyor

Rusya, ölen polis köpeğinin yerine Fransa'ya köpek armağan ediyor

Rusya, Paris'teki kanlı saldırının faillerini yakalamak için Fransız polisinin Saint-Denis'de gerçekleştirdiği operasyonda hayatını kaybeden bomba arama köpeği Diesel'in anısına Fransa'ya yeni bir köpek armağan ediyor.

Rusya İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev, Fransız mevkidaşı Bernard Cazeneuve'a gönderdiği mektupta Dobrynya isimli yavru köpeği Diesel'in anısına Fransa'ya armağan etmek istediklerini söyledi. Sosyal medyadan yayınlanan mektupta Rus bakan, Fransız halkı ve polisiyle dayanışma içerisinde olduklarının bir göstergesi olarak köpeği armağan ettiklerini kaydetti. Açıklamada 2 aylık köpeğin, cesareti ve güçlülüğüyle ünlü Rus Ortaçağ şövalyesi Dobrynya Nikitch'in adını taşıdığı kaydedildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da Dobrynya ile ilgili fotoğraf ve görüntülere internet sitesinde yer verdi. Dobrynya'nın Moskova yakınlarında polis köpeklerinin tutulduğu bir merkezde olduğu belirtildi. Köpeğin Fransa'ya gönderilmeden önce de her türlü sağlık taramasından geçirileceği kaydedildi.

18 Kasım'da Fransız polisinin Paris saldırılarının planlayıcısı Abdelhamid Abaaoud'u yakalamak için başlattığı operasyonda Diesel, bir intahar bombacısının patlayan bombasından kurtulamayarak hayatını kaybetmişti. Twitter'da açılan #JeSuisChien (Ben köpeğim) hashtagıyla mesaj paylaşan binlerce kişi, Fransa'nın Diesel'e onur nişanı vermesi çağrısında bulunmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya, ölen polis köpeğinin yerine Fransa'ya köpek armağan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER