Rusya, Türkiye'nin Suriye sınırını kapatacağına inanmıyor


Rusya'nın AB Daimi Temsilcisi Vladimir Çijov, Türkiye'nin Suriye sınırını kapatma kararına şüpheyle yaklaştığını belirtti.

Rossiya-24 televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Çijov, AB ve ABD'nin Rusya ile anlaşmaya başladığını, Türkiye-Suriye sınırının kapatılması projesinin hayata geçirilmesinin çok önemli olduğunu ifade etti. Çijov, "Bu sınır kapısı üzerinden o tarafa militan akımı olurken, diğer tarafa ise yasadışı petrol akımı gerçekleşiyor ve militanlar buradan Avrupa ülkelerine geri dönüyor." dedi.

Türkiye'nin militan akımlarını durdurmak için askeri bir yönteme başvurmayacağını düşünen Çijov, "Türkiye'nin bu akımı engellemek için askeri birliklerini sınıra sevk edeceğini düşünmek saflık olurdu." dedi.

Türkiye-AB ilişkilerini "oldukça karmaşık bir konu" olarak niteleyen Rus diplomat, müzakere sürecinde Türkiye ile bağlantılı olan konuların uzadığını, özellikle de Türkiye'nin AB'ye girişi konusunun uzun sürdüğünü ifade etti. Çijov ayrıca, "Diğer yandan Türkiye mülteci kampları kurmak için acele etmiyor. AB Türklere 3 milyar Euro verme sözü verdi, fakat kesenin ağzını açmak için acele etmiyor." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya, Türkiye'nin Suriye sınırını kapatacağına inanmıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER