Rusya ve ABD dünyanın en büyük silah üreticisi


Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI), dünyanın en büyük silah ihracatçıları listesinde Rusya ve ABD'nin ilk iki sırayı koruduklarını açıkladı. İki ülke dünya silah ticaretinin yarısından fazlasını elinde bulunduruyor.

SIPRI'nin yayınladığı rapora göre son beş yıl içerisinde satılan silahların üçte birini ABD sattı. İkinci sırada bulunan Rusya ise dünya silah satışının dörtte birini gerçekleştirdi. Üçüncü sırada yer alan Çin'in silah satışındaki payı ise yüzde 5,9 oldu.

Raporda, Rusya'nın 2011-2015 yılları arasında 2006-2010 dönemine göre yüzde 28 daha fazla silah satışı gerçekleştirdiği belirtildi. Bununla birlikte Rusya'nın silah satışının 2015-2015 döneminde önemli ölçüde azaldığı ifade edildi. Rapora göre Rusya, Ukrayna'nın doğusundaki milisler dahil olmak üzere 50 ülkeye silah ihracatı yapıyor.

SIPRI'ye göre Rusya'nın sattığı silahların en büyük müşterisi Hindistan oldu. Hindistan, Rusya'nın sattığı silahların yüzde 39'unu satın alırken, ikinci sırada yüzde 11 ile Çin ve Vietnam yer aldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya ve ABD dünyanın en büyük silah üreticisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER