Saç dökülmelerine karşı mezoterapi önerisi


Saç dökülmelerini önleme adına mezoterapi yöntemi öneriliyor. Bu yöntem ile deriye vitamin, mineral ve ilaçlar içeren karışım enjekte ediliyor.

Mar-Med Marmara Hair Estetik Uzmanı Meral Biçer, mezoterapi ile ilgili şu açıklamalarda bulunuyor:

"Saç mezoterapisi, dökülmeyi durdurmak amacıyla saçlı deriye uygulanan bir tedavidir. Bu tedavi ile saç kendi doğallığını yeniden elde eder. Saçlı derinin altına küçük enjeksiyon iğneler yapılır. Mezoterapi uygulamasında vitamin, aminoasit, mineral, enzim ve muhtelif ilaçlar bir karışım halindeyken yağ dokusunun altına enjekte edilir. Bu enjekte etme; otomatik olarak ya da elle yapılabilir. Bu şekilde tedavi amaçlanan bölgeye erişir ve etkinliğini ortaya koyar."

Saç dökülmelerinde katılımın yanında deriyi besleyen damarların hava, vitamin ve organik besinleri temin edememesi rol oynuyor. Mezoterapi burada devreye giriyor, kuvvetsiz saçları köklerine tutundurmayı vaat ediyor. Tedavi ile ilgili detayları www.marmarahair.com\sac-mezoterapisi bölümünden öğrenmek mümkün.

Mezoterapinin kullanıldığı alanlar şöyle:

• Saç dökülmeleri sorununda
• Bölgesel zayıflama
• Selülitler
• Gebelik döneminde meydana gelen çatlakların tedavisinde
• Yüz gençleştirme
Sivilce ve yara izlerinin tedavisinde
Mezoterapi ile önlenebilen dökülme türleri de şöyle:
• Metabolik saç dökülmeleri,
Stres kaynaklı saç dökülmeleri,
• Mevsimsel saç dökülmeleri,
Hamilelik döneminden sonra meydana gelen saç dökülmeleri sayılabilir.

Mezoterapi; ayrı hormonal / genetik dökülme türlerinde esas tedavi olarak değil, takviye tedavi görevi görüyor.
Kalp sorunu, şeker, böbrek rahatsızlığı bulunanların, Antikuagülan tedavisi alanların, emzirme döneminde olan kadınların bu tedavi yönteminden kaçınmaları öneriliyor.

Mezoterapinin dökülmeleri önleme yolları ve yararları şu şekilde ifade ediliyor:

"Bu tedavinin ilk etkisi saç dökülmelerinin durdurulmasıdır. Saç mezoterapisi kadınlara da erkeklere de uygulanabilen bir tedavidir. Saçlarda dökülme; mevsimler, stres kaynaklı ya da herhangi bir diğer sorun temelli olsa da esas neden; saç yapısında meydana gelen beslenme ve dolaşım problemidir. Saç mezoterapisi de bu bozukluğu hedef alır. Bu sayede de saç dökülmesini durdurur. Bunun dışında saç kalitesi de arttırılmış olur. İnce, bebek saçları dahi bu tedavi sayesinde kalınlaştırılabilir. Yani mezoterapi sayesinde saçların dökülmesine yol açan faktör ortadan kaldırılır, saçlar kuvvetlendirilir, ölü saç köklerine hayat verilir."
CİHAN
<< Önceki Haber Saç dökülmelerine karşı mezoterapi önerisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER