Sağlık çalışanlarından 'döner sermaye' yürüyüşü


Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları, Haziran ayında yapılan döner sermaye ve maaş kesintileri nedeniyle eylem düzenledi.

Ege Üniversitesi Hastanesi Başhekimlik önünde toplanan sağlık çalışanları, Haziran ayında yapılan döner sermaye ve maaş kesintilerine karşı protesto yaptı. Ellerinde 'Fiziksel, sözel, maddi şiddete uğruyoruz', 'Ne demek dönerleri kestik' yazılı pankartlar taşıyan sağlıkçılar, ıslık ve düdük çalarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı binası önüne yürüdü. Sağlık çalışanları, burada Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yönetimini protesto etti.

Grup adına konuşan Türk Sağlık Sen Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, "Uzun süredir üniversite hastanelerinin sorunları, çalışanların yoğun iş yükleri, eleman eksikliği, özlük haklarında iyileştirme yapılmaması, sonu gelmeyen nöbetler, eş durumu tayinlerinde yaşanan sıkıntılar, ücret adaletsizliği v.s gibi sorunları defalarca dile getirdik. Üniversite Hastanesi çalışanlarının bu sorunlarına yetkili tüm birimler ne yazık ki ilgisiz kalmış ve çalışanları kendi kaderleri ile baş başa bırakmıştır. Çalışanın hakkını teslim ederek emeğinin karşılığını vermek yerine idarecilerin çalışanı gözden çıkarması ve haklarını yok etmenin peşine düşmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Buna asla rıza göstermeyeceğiz ve müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Sağlık çalışanlarından 'döner sermaye' yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER