Uzmanlar yaşam kalitenizin düşmemesi için uyardı

Uzmanlar yüksek sese maruz kalmanın ciddi bir işitme kaybına neden olabileceğini söylüyor.

Yüksek sesle müzik dinlemek kulağa zarar veriyor

60 desibelin üzerinde gürültülü ortamlarda bulunmanı iç kulakta hasara neden olduğu artık biliniyor. Uzmanlar kulaklıkla uzun süre yüksek sesle müzik dinleyen gençleri de uyarıyor. İşitme kaybı yaşamamak için bu uyarıları dikkate alın. 

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Faik Sağun: “Yüksek sesle müzik dinlemek veya uzun süre aşırı gürültüye maruz kalmak, iç kulakta hasara sebep olabilir. Özellikle kapalı ortamlarda veya kulaklıkla dinlenen 60 desibelin üzerindeki yüksek ses işitme kaybına neden olabiliyor. Gürültülü ortamlarda çalışanların rutin işitme testinden geçirilmesi ve sık sık bir KBB uzmanı tarafından muayene edilmesi gerekmektedir. Bu meslek gruplarındaki kişiler için kulağı koruyucu kulaklıklar kullanılmasını öneriyoruz” dedi. 

Gençlerin daha çok kulaklıkla yüksek sesli müzik dinlemeyi tercih etmeleri ilerleyen yaşlarda kulakta çınlamaya ve işitme kayıplarına yol açıyor. Hassas bir yapısı olan iç kulağın aşırı gürültüye maruz kalması kalıcı hasarları beraberinde getiriyor. Yıllar içerisinde oluşan bu hasarlar ilerleyen yaşlarda çeşitli problemlere neden oluyor. 

Gençleri 60 desibelin altında müzik dinlemeleri konusunda uyaran Yrd. Doç. Dr. Ömer Faik Sagun, “Kulak sağlığını korumanın en kolay yolu aşırı gürültüden uzak durmaktır. İlerleyen yıllarda farklı sıkıntılar yaşamamak için gerekli olmadıkça yüksek sese maruz kalmaktan kaçının” dedi. 

<< Önceki Haber Uzmanlar yaşam kalitenizin düşmemesi için uyardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER