Sahil Güvenlik 'kurbağa adam' alacak


Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı gerçekleştirecek. İçişleri Bakanlığı'na bağlı olan komutanlık bünyesinde 'Kurbağa Adam, Topçu, Motorcu, Serdümen ve İkmal' sınıflarında yapılacak alımların başvurusu 22-26 Şubat 2016 arasında yapılıyor.

Başvuru şartlarını taşıyıp sınavlara katılma hakkı elde edenlerden; asgari 1 dakika su üstünde durabilme ve herhangi bir şekilde 25 metre yüzebilmeleri istenecek. İlave olarak su üzerinde elleri kullanmadan 2 dakika sabit durabilme, 50 metre kurbağalama yüzebilme, 50 metre yan stilde yüzebilme, 50 metre serbest yüzebilme, 4 metre derinliğe serbest dalarak manken çıkarma ve su altına dalarak en az 20 metre ilerleyebilme de adaylardan beklenen özellik.

Sözleşmeli er olup, başvuru yapacak adaylar; başvuru tarihleri içerisinde sözleşmeli er olarak ilk sözleşmesini (3 yıllık) tamamlayan ve müteakip sözleşme süreleri içerisinde bulunan ve 01 Ocak 2016 itibariyle 29 yaşını bitirmemiş olanlar (01 Ocak 1987 ve sonrasında doğanlar) başvuru yapabilecek.

Başvuru tarihleri içerisinde, ilk (üç yıllık) sözleşmesi devam eden adaylar (ön sözleşme süresi hariç) başvuru yapamayacak. 'Uzman Erbaş Olacaklar İçin Nitelik Belgesi'ndeki şartları sağlayan sözleşmeli erler ise 01 Ocak 1987-31 Aralık 1990 tarihleri arasında doğmuş ise, doğum tarihlerini sisteme 01 Ocak 1991 olarak giriş yapacak.

Başvurular sadece www.sgk.tsk.tr Genel Ağ (internet) adresinden yapılacak.
Başvuru sonuçları, yazılı sınava ve ikinci seçim aşamalarına girecek adayların listesi ve adayların bu sınavlara gelirken yanlarında getirecekleri belgeler www.sgk.tsk.tr Genel Ağ (internet) adresinden 15 Mart 2016 tarihinden itibaren ilan edilecek. Yazılı sınav ve ikinci seçim aşamaları Antalya bölgesinde icra edilecek. Sınav tarihleri ve sınav yeri adresleri başvuru sonuçları ile adaylara bilahare ilan edilecek. Sınavlara giremeyen adaylar için yedek gün planlaması yapılmayacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Sahil Güvenlik 'kurbağa adam' alacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER