Saksonya'da hukuk yabancılar için farklı uygulanıyor


Almanya'da göçmenlere ve yabancılara yönelik ayrımcı tutum ve davranışlara bir yenisi daha eklendi. Saksonya Eyaleti'nde meydana gelen olayda bir adam bir mağazadan mal çaldığı suçlamasıyla gözaltına alındı. Çalınan malın değerinin 34 Euro 85 Cent olduğu tespit edildi. Bu tür küçük çaplı adi suçlarda geçerli uygulama zanlının bir miktar para karşılığı serbest bırakılmasını da öngörürken ve genelde uygulama bu yöndeyken polis suçlunun para karşılığı serbest bırakılması seçeneğini zanlının yabancı olduğunu gerekçe göstererek dikkate almadı ve mahkemeye çıkarılmasında karar kıldı.

Olay adı açıklanmayan yabancıyı savunmak üzere görevlendirilen avukat Mark Feilitzsch'in müvekkilinin başına geleni twitter'de paylaşmasıyla ortaya çıktı. Dresdenli avukat Feilitzsch müvekkilinin para karşılığında serbest bırakılma seçeneğinden 'yabancı' olduğu gerekçesiyle mahrum bırakıldığını bildirdi ve Süddeutsche Zeitung'un sorusu üzerine ilgili yasanın yabancılar için de geçerli olduğunu söyledi ve "Almanya'da yabancılara Almanlardan farklı muamele yapıldığı binlerce kez yaşanmıştır. Bu da buna bir örnek." dedi.

Avukat, müvekkilinin dosyasının polis tarafından savcılığa havale edildiğini, müvekkilinin davaya karşı itirazda bulunduğunu, ilk duruşmada davanın iptal edilmesini beklediğini söyledi.

Süddeutsche Zeitung, rüşvet vermekle suçlanan Formula 1'in patronu İngiliz vatandaşı Bernie Ecclestone'nin 100 milyon dolar ödeyerek mahkemeye çıkmaktan kurtulduğunu da haberinde okurlarına yansıttı. CİHAN
<< Önceki Haber Saksonya'da hukuk yabancılar için farklı uygulanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER