Sanır, Zazaca ağıtlarla toprağa verildi


Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde çorbacıda kahvaltı yapan polis memurlarının bulunduğu lokantaya ateş açıldı. Saldırıda 3 polis yaralandı, lokantada garson olan Şeyhmus Sanır(22), saldırıda başına 2 kurşun isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Tanış, otopsi işlemlerinin ardından Mardin Kapı Mezarlığı'nda Zazaca ağıtlarla ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde, sabah saatlerinde meşhur çorbacılarından birinin olduğu Şair Sırrı Hanım İlkokulu'nun önünde oturan çok sayıda müşteri ile polis memurları, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tarandı. Saldırıda çorbacının önünde ve içinde oturan polis memurları ile müşteriler kurşunların hedefi oldu. İşyerinin önünde çorba içen 3 polis memuru yaralandı. Lokantada garsonluk yapan 22 yaşındaki Şeyhmus Sanır, polislere servis yaptığı sırada başına 2 kurşun isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.

Sanır'ın cesedi otopsi için Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Sanır'ın yakınları hastane önünde sinir krizleri geçirdi. Otopsi işlemlerinin ardından Sanır'ın naaşı Sur ilçesindeki Mardin Kapı Mezarlığı'nda Zazaca ağıtlarla toprağa verildi. Sanır'ın 3 hafta önce askerden geldiği ve akrabası olan çorbacıda işe başladığı belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Sanır, Zazaca ağıtlarla toprağa verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER