Şanlıurfa Belediye Başkanı, Avrupa Konseyi'nde mülteci sorununu konuştu


Avrupa Konseyi bünyesinde mülteci sorunlarıyla ilgili düzenlenen konferansa davet edilen Şanlıurfa Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, katılımcılara hitap etti. Bölgede yaşanan sıkıntılar ve neler yapılması gerektiği konusunda görüşlerini dile getiren Çiftçi, Türkiye'deki mültecilere dış yardımın az olduğunu vurguladı.
Nihat Çiftçi ile birlikte İtalya ve Yunanistan'dan da göçmen ağırlayan belediye başkanları konuşma yaptı.

Belediye Başkanı Çiftçi, 1 milyon 800 bin nüfusu bulunan Şanlıurfa'nın 360 bin mülteciye ev sahipliği yaptığını aktardı. Çifti, şu ana kadar Türkiye'nin Suriyeli mülteciler için 7,6 milyar dolar harcadığını hatırlatarak, bu konuda alınan dış desteğin ise sadece 418 milyon dolar olduğunu ifade etti.

Belediye olarak mülteciler için, sağlık, eğitim, barınma, gıda ve ilaç yardımı yaptıklarını söyleyen Çiftçi, Türkiye'ye sığınan mültecilerin yüzde 13'ünün çadırlarda geri kalanların ise şehir merkezlerinde yaşadıkları bilgisini verdi.

Belediye başkanlarının konuşmalarından sonra, diğer ülkelerdeki yerel yöneticiler, meslektaşlarının çok zor bir görevi yerine getirdiklerini söyleyerek onları tebrik ederken, Avrupa birliği ve uluslararası kurumların bu bölgelere daha fazla destek vermesi gerektiğini ifade ettiler.

Konferansta söz alan Avrupalı yerel yöneticiler ise henüz mülteciler için net çözümler bulunamamasında şikâyet etti. Kışın yaklaştığını ve mülteci sorunu için acil çözümlerin bulunması gerektiğini vurguladı.


CİHAN
<< Önceki Haber Şanlıurfa Belediye Başkanı, Avrupa Konseyi'nde mülteci... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER