Sare Davutoğlu: Engelliler konusunda duygusallık yaşıyorum


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, engelli çocukların da doğumlarına katıldığını söyledi. Davutoğlu, "Aileleriyle birlikte ömür boyu çeşitli sıkıntı çekeceklerini bildiğim, hamileliklerini takip etiğim, doğumlarını yaptırdığım çeşitli engelli evlatların vesilesiyle bu konuda hakikaten büyük bir duygusallık da yaşıyorum." dedi.

Bağcılar Belediyesi, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Engelsiz Dünya Platformu tarafından düzenlenen, 'Uluslararası Engelliler Din Eğitimi, Metot ve Hizmetleri Çalıştayı' başladı. Çalıştay açılışına katılan Sare Davutoğlu, "Bu çalıştay toplumumuzda eğitim konusunda dezavantajlı olan engellilerimizin, din eğitim konusuna odaklanıyor. Meselenin iki yönü var. Bunlardan ilki engelli insanlarımızın din eğitimi, diğer yönü ise toplumun engellilerimiz konusundaki eğitimi. Buna üçüncü bir hususu eklemek uygun olabilir. Hepimiz potansiyel engellileriz. Biz potansiyel engellilerin engelli kardeşlerimiz tarafından eğitilmeliyiz. Her birimiz eminim onlarla her karşılaşmamızda ve çok yakınlarında yaşıyorsak veya zaman zaman karşılaşıyor olsak bile onlardan çok şey öğreniyoruz." diye konuştu.

Kadın Doğum Doktoru Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Doğumlarına şahitlik ettiğim, aileleriyle birlikte ömür boyu çeşitli sıkıntı çekeceklerini bildiğim, hamileliklerini takip etiğim, doğumlarını yaptırdığım çeşitli engelli evlatların vesilesiyle bu konuda hakikaten büyük bir duygusallık da yaşıyorum."

Programa katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan ise engellilere yönelik birçok kurum ve belediyelerle ortaklaşa projelere imza attıklarını söyledi. Bu konuda herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini belirten Gürcan, "Engellilerimizi toplumdan soyutlamadan ihtiyaç duydukları sağlık, eğitim ve ibadet gibi hizmetleri alması için bütünleşik projeler hazırlıyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra engelli bir kadın, Sare Davutoğlu'na 'Allah ve Muhammed' lafzı hediye etti.


CİHAN
<< Önceki Haber Sare Davutoğlu: Engelliler konusunda duygusallık yaşıyorum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER