Şehidi İzmir'de Kürtçe ağıtlarla uğurladılar


Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, nöbet tuttuğu sırada sınırın Suriye tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Piyade Er Gökhan Çakır, İzmir'in Aliağa ilçesinde Kürtçe ağıtlarla uğurladı.

Cilvegözü Sınır Kapısı yakınında, Suriye tarafından bir merminin isabet etmesi sonucu şehit olan 21 yaşındaki Çakır'ın cenazesi, babaocağının bulunduğu Aliağa'da Merkez Camisi'ne götürüldü. Cenaze törenine, annesi Gülbeyaz Çakır ve babası Faruk Çakır başta olmak üzere yakınları, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, milletvekilleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Cami avlusunda Kürtçe ağıtlar yükselirken şehit annesi Çakır, oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Gözyaşlarına boğulan anne ile birlikte babası da tabuta sarılarak feryat etti. Anne Çakır, eline aldığı oğlunun fotoğrafını dakikalarca öptü. Sağlık ekipleri, sık sık şehidin fenalık geçiren yakınlarına müdahalede bulundu. Cenaze namazından sonra naaş taşınırken tekbir getiren binlerce kişi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Şehidim, hakkını helal et bize" sloganları attı. Şehit yakınları da, "Biz savaş istemiyoruz. Biz birlik kardeşlik istiyoruz." diye bağırdı. Bir vatandaş ise askerî yetkililere seslenerek, "Paşam, bir şehit daha geldi. Nereye kadar paşam? Bu evlatlarımız ne zamana kadar ölecek? Buna kim dur diyecek?" şeklinde konuştu.

Törenin ardından şehit Piyade Er Gökhan Çakır, Aliağa Şehitliği'ne defnedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Şehidi İzmir'de Kürtçe ağıtlarla uğurladılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER