Şehidin eşi: Mehmedim sen kalk da ben yatayım

Şehidin eşi: Mehmedim sen kalk da ben yatayım

Şırnak'ta teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Mehmet Güngördü (32), memleketi Kayseri'de gözyaşları ve dualarla toprağa verildi. Eşinin fotoğrafını bir an olsun kucağından düşürmeyen şehidin eşi Hülya Güngördü'nün 'Mehmedim sen kalk da ben yatayım' diye ağıt yakması herkesi duygulandırdı.

Şırnak Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda devriye gezen zırhlı polis aracına PKK'lı teröristlerce roketatarlı saldırıda yaralanan 1,5 yıllık evli Mehmet Güngördü, dün şehit olmuştu. Eskişehir Polis Okulu mezunu ve ilk görev yeri İstanbul'dan sonra tayini Şırnak'a çıkan Güngördü için Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Buradaki törenin ardından Güngördü'nün naaşı, havayoluyla memleketi Kayseri'ye gönderildi. Türk bayrağına sarılı tabut cenaze aracıyla şehidin baba ocağı Yeşilhisar ilçesi Güzelöz Mahallesi'ne getirildi. Mahalle meydanında düzenlenen ikinci törende şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Zeliha, baba Durmuş, 1,5 yıllık eşi Hülya, kız kardeşi Tuğba ile ikiz kardeşi İzzet Güngören uzun süre ağladı. Şehidin yakınlarını görevliler teselli etmeye çalıştı. İkindi namazı sonrası cenaze namazı kılındı.

Namaz sonrası Mehmet Güngördü'nün naaşı, cenaze aracına kondu. Mezarlığa yürüyerek giden Güngördü'nün eşi Hülya Güngördü, kocasının fotoğrafını göğsüne bastırarak ağıt yaktı. Fotoğrafı bir an olsun göğsünden indirmeyen acılı eş, 'Mehmedim sen kalk da ben yatayım' diye ağlaması herkesi duygulandırdı. Daha fazla yürüyemeyen Hülya Güngördü, mezarlığa kadar eşini taşıyan cenaze aracına bindirildi.
Şehit Mehmet Güngördü'nün naaşı, gözyaşları ve dualarla mahalle mezarlığından toprağa verildi.

Cenaze törenine, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

ŞEHİTLERİN FOTOĞRAFINI PROFİL RESMİ YAPMIŞTI

Şehit Mehmet Güngördü, sosyal medya hesabında daha önce şehit olan Karabüklü Ali Can Öztürk ve Çorumlu Mustafa Yaşar'ın fotoğraflarını profil resmi yapmıştı. Güngördü'nün, AK Parti eski bakanı Hüseyin Çelik'in 'PKK kentlere yerleşti, kaymakamlar, valiler elleri kolları bağlı bekledi' şeklindeki açıklamalarını da paylaşması dikkat çekmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Şehidin eşi: Mehmedim sen kalk da ben yatayım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER