Şehit Savcı Kiraz için gıyabi cenaze namazı kılındı


SİVAS (CİHAN)- İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz için Sivas'ta gıyabi cenaze namazı kılındı. Ulu Camide İkindi Namazına müteakip kılınan cenaze namazına sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

AK Parti tarafından organize edilen cenaze namazı sonrası açıklama yapan İl Başkanı Ziya Şahin, Türkiye'nin terör olaylarından ve anarşiden çok çektiğini vurgulayarak, "Artık ülkenin anarşi ve terörü gündemden çıkarması gerekiyor." dedi. Şahin, "Görevi başında makamında dosyasının üzerinde şehit olmuştur. Görevinde de hiçbir kusuru ve ihmali yoktu. Haksız şekilde bir saldırıya uğradı. Bunu bütün dünyanın kınaması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Ülkenin anarşi ve terörü gündemden çıkarması gerektiğine işaret eden İl Başkanı Şahin, şöyle devam etti: "Uzun bir süredir bir sükûnet vardı ve terör korkusu yoktu. İstanbul Adliyesinde bir olay gerçekleştirerek, Türkiye'de bir anarşi ve terör sorunu var algısı oluşturulmak istendi. Tabi ki bunun arkasında dış güçler var. Bu örgütler maşa, geçmişte Sabancı suikastında ve diğerlerinde olduğu gibi başka istihbarat örgütleri tarafından kullanıldıkları ortaya çıktı. Dolayısıyla bunların bir hak-hukuk savunma mücadeleleri yok. Sadece maşalık yapmaktalar, buna göre saldırıyı tekrar planladılar ve gerçekleştirdiler. Seçime giderken bu şekilde ülkeyi bir kargaşa ortamına sokmak isteyen bütün mihraklar dizginlenecektir."

'ÖZGÜRLÜKLER SUİİSTİMAL EDİLEBİLİYOR, ONUN İÇİN KONTROLLÜ OLUNMASI GEREKİYOR'

İç güvenlik yasa paketinin ne kadar doğru olduğunu bu menfur olay ayrıca gösterdiğini savunan Şahin, "Zira bazen özgürlükler suiistimal edilebiliyor, onun için kontrollü olunması gerekiyor. Ülkenin her yerinde anarşiye, şiddete ve teröre izin verilmeyecektir. Türkiye eski günlerine hiçbir şekilde dönmeyecek ve döndürülemeyecektir." ifadesini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit Savcı Kiraz için gıyabi cenaze namazı kılındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER