Şeker fabrikasının buhar kazanı patladı: 3'ü ağır 5 yaralı


Yozgat Şeker Fabrikası'nda meydana gelen patlamada 3'ü ağır 5 kişi yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan 2 kişi hava ambulansı ile Ankara ve Konya'ya sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Sorgun ilçesindeki Yozgat Şeker Fabrikası'nda sabah saat 08.00 sıralarında iddiaya göre gaz sıkışması sonucu buhar kazanında patlama meydana geldi. Fabrikanın buhar kazanında meydana geldiği iddia edilen patlamada, buhar kazanına hava akımı sağlayan fanın pervanesinin kopması sonucu duvarı yıkıp diğer odada bulunan işçilerin ayaklarına çarparak yaralanmalarına sebep oldu. Patlamada Zeynel Yaylagül, Veysel Can, Seyit Babayiğit, Muhsin Kaymaz ve Kürşat Kutlu yaralandı. Yaralılardan Seyit Babayiğit, Muhsin Kaymaz ve Kürşat Kutlu, Yozgat ve Sorgun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Durumu ağır olan Zeynel Yaylagül ve Veysel Can ise hava ambulansları ile Ankara ve Konya'ya sevk edildi.

Daha öncede benzer olayların yaşandığı fabrikada buhar kazanının değişmesi gerektiği maliyetinin 25 milyon TL olmasından dolayı değişmesi yerine sürekli revizyondan geçtiği öne sürüldü. Yozgat Devlet Hastanesi'nde yaralı işçi Zeynel Yaylagül'ün sevki sırasında ise aksilikler peş peşe geldi. Önce yaralının sevki için hazırlanan ambulansın kapısı açılmadı. Görevliler kapıyı açmak için bir süre uğraştı kapı açılmayınca ikinci bir ambulans çağırıldı. Daha sonra 10.50'de hava ambulansına bindirilmesi gereken yaralı, hava ambulansının ineceği piste getirildi. Ancak hava ambulansı Yozgat merkez yerine Sorgun ilçesine gidince yaralı pistin bulunduğu polis meslek yüksek okulu bahçesinde ambulans içerisinde 40 dakika daha beklemek zorunda kaldı. Daha sonra hava ambulansıyla yeniden iletişime geçilerek Yozgat merkeze gelmesi sağlandı. CİHAN
<< Önceki Haber Şeker fabrikasının buhar kazanı patladı: 3'ü ağır... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER