Sema-Der: Hukukçu belediye başkanımız hukuksuz işleme imza atmıştır


Adıyaman Belediyesi tarafından 15 yıllığına Sema Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne (Sema-Der) kiralanan okuma salonları Halk Eğitimi Müdürlüğüne vermesine dernek yöneticileri tepki gösterdi. Sema-Der Başkanı Mustafa Tekin ve beraberindeki dernek üyeleri Yunus Emre Okuma Salonu'nun önünde basın açıklaması yaptı.

Adıyaman'da fakir çocukların eğitim gördüğü 2010 yılında Sema-Der ile belediye arasında imzalanan sözleşmeyle yap, işlet, devret modeliyle faaliyetine başladığını hatırlatan Dernek Başkanı Mustafa Tekin, "Buradaki bütün hizmetlerimiz tamamen ücretsizdir. Bu 3 bina 15 yıl karşılığında yap, işlet, devret modeli ile yapılmıştır. Maalesef 19 Şubatta yeni seçilen hukukçu belediye başkanımız hiçbir dayanağı olmadan hiçbir mahkeme kararı olmadan mahkemeler devam ederken okuma salonlarımızı zorla mühürlemiştir. Bu işlem birilerine yaranmak için yapılmıştır." dedi.

Okuma salonlarında eğitim gören 750 öğrencinin mağdur edildiğini söyleyen Tekin, "Asıl mağdurlar bu öğrencilerimizdir. Bu fakir öğrencilerin eğitim hakları ellerinden alınmış ve ülkemizin geleceğine zarar verilmiştir. Adli süreç devam etmekte. Bu süreçte hukukçu belediye başkanımız hukuksuz işleme imza atmıştır. Mahkeme devam ederken salonlarımızı hiçbir hukuki dayanağı olmadan halk eğitim merkezine devretmişlerdir. Bu protokol tamamen hukuksuz bir işlemdir. Bize göre bu tür şeyler demokrasinin olduğu hukuk devletlerinde olmaz. Bu tür şeyler muz cumhuriyetinde olur. Bize göre Türkiye muz cumhuriyeti değildir. Yönetimde bulunanlar kanun ve nizamlara uymak zorundadırlar. İstediği her şey yapamazlar." açıklamasını yaptı.

Bir gün mutlaka hukukun işleyeceğini, herkesin konumu ne olursa olsun yaptığı bütün hukuksuz işlemlerin cezasını çekeceğini ifade eden Tekin konuşmasını şöyle sonlandırdı; "Bu 3 binanın halk eğitim merkezine tahsis edilmesi ile alakalı olarak cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu tahsis işlemi yapan Adıyaman Belediyesi Halk Eğitim Müdürlüğü ve diğer bütün kamu görevlileri hakkında gerekli suç duyurusu yapılarak görevi kötüye kullanmak, mala zarar vermek hususunda davalar açılmıştır." CİHAN
<< Önceki Haber Sema-Der: Hukukçu belediye başkanımız hukuksuz işleme... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER