Sendikalar: Kütahya'da da ülke genelinde de eğitimin başarısı düşüyor

Sendikalar: Kütahya'da da ülke genelinde de eğitimin başarısı düşüyor

Kütahya'nın eğitimde hedeflenen başarının altında kaldığını söyleyen eğitimci sendikaları, her geçen yıl başarıdan geriye doğru gidiş olduğunu ve bu durumun sır gibi saklandığını belirttiler.

Eğitimdeki başarısızlığın nedeninin AKP'nin eğitim politikaları olduğu söyleyen Eğitim Sen Kütahya Şubesi Başkanı Can Develi, "Sadece Kütahya'da değil tüm illerimizde sınav başarılarında son yıllarda bir düşüş yaşandığını görmekteyiz." dedi. 2015 YGS'de sınavı geçerli sayılan 1 milyon 986 bin 995 adaydan herhangi bir puan türünde 140 puan barajının altında kalan aday sayısının 207 bin 145 kişi olduğunu ifade eden Develi, "2014'te bu rakam 188 bin 384 kişi idi. Geçen yıl puanı hesaplanan adayların yüzde 74.90'ı 180 barajını geçmişti. Bu yıl 180'i geçen aday sayısının geçen yıla oranla yüzde 4 civarında düştüğü görülmektedir. Her geçen yıl 180 barajını aşan öğrenci sayısının azaldığı görülmektedir. Geçen yıla kadar il ve okul başarılarını da açıklayan ÖSYM, bu yıl okul türlerine göre herhangi bir açıklama yapmamıştır." diye konuştu.

"Dünyada özel ve devlet kurumları istatistik tutarak nereden nereye geldiklerini; hedeflerini ona göre belirleme çabası içerisindedir" diyen Kütahya Aktif Sen Şubesi Başkanı Ramazan Yurt, du şunları kaydetti: "Son yıllarda özellikle Milli Eğitim'de bu tür istatistikler yapılmamakta ve sanki eğitimdeki kötü gidiş milletimizin gözünden saklanma çabası içerisine gidildiği intibaı uyandırmaktadır. Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 4 yıllık stratejik planında yer alan 2009 ve öncesi dönem haricinde sayısal hiç bir bilgiye ulaşılmamıştır. Teknoloji çağında herkesin merak ettiği, fakat gözden kaçırmak istenen bu bilgiler neden kamuoyundan gizlenmektedir? 2010-2014 stratejik planında hedeflenen LYS-TEOG sınavlarında 2013 yılında LYS'de 16'ncı olan Kütahya'nın ilk 5'e girme hedefinden oldukça uzak olduğu görülmektedir."

Sendika yöneticileri, yaptıkları taleplere rağmen Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün eğitimdeki başarı grafiği hakkında bilgi vermediğini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Sendikalar: Kütahya'da da ülke genelinde de eğitimin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER