SETA'nın fişçisi Basın İlan Kurumu'na atandı

Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’na 12 kişiden oluşan temsilci atandı. Atama kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. İsimlerden biri fişleme raporları hazırlayan SETA'cı.

SHABER3.COM

Karara göre resmi ilanları dağıtmak ile görevli Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurul temsilcileri arasında yer alan, Fecir Alptekin, Saadet Oruç, Mehmet Akarca, Muhammet Mücahit Küçükyılmaz, Hamdi Kılıç halen Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanları arasında yer alıyor.

Kurulda dikkat çeken isimlerden biri de son dönemde gazetecileri fişlemesiyle gündeme gelen, SETA Vakfı raporunu yazan, Takvim gazetesi yazarı İsmail Çağlar.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, SETA Vakfı için çalışan bir diğer isim ise Siyaset Araştırmaları Direktörü Doç. Dr. Zahid Sobacı. 

Kurulda ayrıca, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektör Vekili ve eski AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Edibe Sözen, İbn Haldun Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Emin Babacan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Medya İlişkileri Koordinatörü Mücahid Eker ve Marmara Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güran Yiğitbaşı yer alıyor.

27 Mayıs 1960 sonrası kurulan Basın İlan Kurumu, internet sitesinde yer alan bilgiye göre ‘Basın’, ‘Hükümet’ temsilcileri ile ‘tarafsız’ olarak adlandırılan temsilcilerden oluşuyor. Kurumun kuruluş amacı ise resmi ilanların ‘adaletsiz davranıldığı gerekçesiyle hükümet ile gazeteleri karşı karşıya getiren uygulamaya son vermek’ olarak tanımlanıyor. Genel Kurul 36 üyeden oluşuyor.

Kurumdan resmi ilan alma hakkı bulunan  Türkiye genelinde bin 90 gazete (Ocak 2019 itibariyle) bulunuyor. Kurumun yetki alanı dışında kalan yerlerde ise görevi valiler üstleniyor.

Kurum zaman zaman basın ve yayın kuruluşlarına reklam kesme cezası veriyor. 19 Aralık operasyonu ile ilgili haberleri nedeniyle Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk’ün başvurusu üzerine Radikal gazetesine iki kez reklam kesme cezası verilmesi de tepkiyle karşılanmıştı.

<< Önceki Haber SETA'nın fişçisi Basın İlan Kurumu'na atandı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER