Shakespeare'in tüm eserlerinin ilk baskısı İskoç adasından çıktı


İngiliz oyun yazarı William Shakespeare'in komedi ve tragedyalarından oluşan ve dünyada en çok aranan kitapları arasında bulunan "Shakespeare'in İlk Folyosu"nun ilk baskısı, bir İskoç adasında ortaya çıktı.

Macbeth, Kral Lear, Romeo ve Juliet gibi klasik tiyatro oyunlarının yazarı Shakespeare'in, ölümünden yedi yıl sonra 36 eserinin tek kitapta toplatılarak basıldığı "Shakespeare'in İlk Folyosu", İskoçya'nın Bute Adası'ndaki Mount Stuart Malikhanesi'nde bulundu. Tiyatro oyunlarının günümüze kadar gelmesini sağlayan kitap, Shakespeare'in ölümünün 400'üncü yıldönümünde ortaya çıktı.

Keçi derisinden ciltlenmiş ve İngiliz yazarın portresinin bulunduğu kitap, akademisyenler tarafından çok nadir bulunan bir kitap olarak değerlendiriliyor. Dünya genelinde sadece 230 kopyası olduğu tahmin edilen Shakespeare'in İlk Folyosu, bulunduğu Mount Stuart Malikhanesi'nde sergilenmeye başlanacak.

Ünlü İngiliz yazarın nadir bulunan kitabı iki yıl önce de Fransa'nın Saint Omer kentindeki Jesuit Kütüphanesi'nde bulunmuştu. Kitabın, İngiltere'deki Oxford Üniversitesi'nde muhafaza edilen bir kopyası ise 3,5 milyon Sterlin'e (14 milyon TL) satılmıştı. Kitapta, günümüzde halen sahneye konulan Macbeth, Onikinci Gece, Julius Caesar, Size Nasıl Geliyorsa ve Fırtına adlı öne çıkmış oyunlar bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Shakespeare'in tüm eserlerinin ilk baskısı İskoç adasından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER