"Şifa dışında hangi üniversiteye idari kararı uygulamak için polisle gidildi?"


CHP İzmir Milletvekili Av. Murat Bakan, YÖK'ün vakıf üniversitelerinin bünyesindeki hastanelerin kapatılmasını öngören genelgesi üzerine İzmir Valiliği tarafından Şifa ve Başkent üniversitelerine ait hastanelerin kapatılmasına tepki gösterdi. Genelgenin Türkiye'deki tüm vakıf üniversitelerini ilgilendiren bir karar olduğuna dikkat çeken Bakan, "Şifa dışında hangi üniversiteye polis eşliğinde bir idari karar uygulanmaya gidildi?" diye sordu.

Milletvekili Bakan, konuyla ilgili açıklamasında, özellikle idari bir kararın tebliği için Şifa Üniversitesi'ne polis eşliğinde yapılan baskının tamamen haksız ve hukuksuz bir sürecin son halkası olduğunu kaydetti. Milletvekili Bakan, "İdari bir sürecin sanki ortada bir suç varmış algısı oluşturmak için apar topar polis eşliğinde uygulanması Türkiye'de hukukun ve demokrasinin ne kadar zayıfladığını, normların kişilere ve kurumlara göre farklı farklı uygulandığını ortaya koymaktadır." dedi.

YÖK'ün 4 Kasım tarihli Yürütme Kurulu kararının sadece Şifa Üniversitesi'ne ve Başkent Üniversitesi'ne yönelik bir karar olmadığını hatırlatan Bakan, "Türkiye'deki tüm vakıf üniversitelerini ilgilendiren bir karar. Şifa dışında hangi üniversiteye polis eşliğinde bir idari karar uygulanmaya gidildi? Gidilen yerin bir sağlık kurumu olduğunu, bu kararı uygulayan arkadaşlar idrak edemiyor mu?" diye sordu. Yapılanın çok bilinçli şekilde toplum nezdinde idari bir süreci adli cezai bir süreçmiş gibi göstererek kurumları yıpratmaya yönelik bir tavır olduğunun altının çizen Bakan, şöyle devam etti: "Bu idari kararı bu şekli ile uygulanması talimatını veren her kimse buradan doğacak maddi ve manevi zararlardan hukuki sorumluluğu bulunmaktadır."
CİHAN
<< Önceki Haber "Şifa dışında hangi üniversiteye idari kararı uygulamak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER