Sigarayı, erkekler hanımlardan daha kolay bırakıyor


Türk Toraks Derneği, sigarayı erkeklerin, hanımlardan daha kolay bıraktığını, hanımları zorlayan en önemli durumun, iştah artışı ve kilo alma korkusu olduğu bildirildi.

Dernek yönetiminden yapılan açıklamaya göre; sigara bırakma konusunda bilinmesi gerekenler sıralanarak, kimseye sigara bıraktırmanın istemeden yaptırılamayacağını ama isteyenlerin, ilk denemede olmasa da sonraki denemede mutlaka bırakmayı başaracakları belirtildi. Az sigara içenlerin daha kolay bıraktığı, çok içenlerin sigarayı bırakabileceğini ama doktor danışmanlığına daha çok ihtiyaç hissedecekleri vurgulandı.

Yazılı açıklamada sigarayı erkeklerin hanımlardan daha kolay bıraktığı kaydedilirken, hanımları zorlayan en önemli durumun, iştah artışı ve kilo alma korkusu olduğu belirtildi. En etkili sigara bırakma yönteminin ise sigarayı aniden bırakmak olduğu, sigaranın azaltılarak bırakılmayacağına işaret edildi. Ayrıca sigarayı bıraktıktan sonra diyet ve sporun çok önemli olduğu, bıraktıktan sonra kilo almamanın önemli olduğu vurgulandı. CİHAN
<< Önceki Haber Sigarayı, erkekler hanımlardan daha kolay bırakıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER