Silahlı saldırının failleri yakalandı

Silahlı saldırının failleri yakalandı

Adana'da motosiklet üzerinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Halil Açıkgöz'ün (22) katil zanlısı olduğu ileri sürülen Ramazan K. (21) ile ona yardım ettiği belirlenen ağabeyi ve 2 arkadaşı gözaltına alındı.

Merkez Yüreğir ilçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde oturan Halil Açıkgöz, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan sevk edildiği adli mercilerce Denetimli Serbestlik Yasası'ndan faydalanıp adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Mahkeme kararına istinaden Yüreğir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalışan Açıkgöz, geçen Cuma günü motosikletle öğle yemeğine giderken, plakası tespit edilemeyen bir otomobilden pompalı tüfekle açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Açıkgöz, sevk edildiği hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Açıkgöz'ün ölümü üzerine çalışma başlatan Emniyet Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri, saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla Ramazan K. ile arkadaşı Hakan A.'yı gözaltına aldı. Polis, Ramazan K., Hakan A. ile olayın azmettiricisi olduğu ileri sürülen Cengiz K. ve Özcan A.'yı da gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüpheliler, olayın bir kavganın ardından büyüdüğünü söyledi. Ağabeyi Cengiz K. için Halil Açıkgöz'ü vurduğunu anlatan Ramazan K., "Uyuşturucudan yakalandı ancak serbest kaldı. Belediye şantiyesine motosikletle gidip geldiğini öğrendim. Sonra ise vurdum." dedi. Çelik yelek giydirilen 4 şüpheli, Adli Tıp Birimi'ndeki sağlık kontrolünün ardından adli mercilere sevk edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Silahlı saldırının failleri yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER