Silivri'deki dinleme talimatı bakın kimden gelmiş!

Silivri’deki polisler, aileleriyle görüşmelerinin cezaevi yönetimince kaydedilmesi skandalını yargıya taşıdı.

Silivri'deki dinleme talimatı bakın kimden gelmiş!

Cezaevi yönetimi savcılığa ‘Talimat Adalet Bakanlığı’ndan’ dedi. Savcılık takipsizlik kararı verdi. Algı operasyonları kapsamında tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konan polisler ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın cezaevinde usulsüz dinlenmesiyle ilgili çarpıcı bir gelişme yaşadı.

AİHM’in emsal kararının da çiğnendiği skandal dinlemenin altından Adalet Bakanlığı çıktı. Sahur operasyonuyla 14 Aralık’ta tutuklanan İstanbul Asayiş Şube eski Müdürü Ertan Erçıktı, eşi ve çocukları ile yaptığı görüşmelerin kayda alınmasından dolayı şikayetçi oldu.

ŞÜPHELİLER İFADE VERDİ

Bugün Gazetesi'nin haberine göre bunun üzerine savcı, cezaevi ve kurum müdürü ile dinleme yapan memurları ‘şüpheli’ olarak ifadeye çağırdı. Dinleme ve kaydı itiraf eden müdür ve infaz koruma memurları yasal dayanak olarak Adalet Bakanlığı'nın görüşünü gösterdi. Cezaevi idaresi savcıya verilen ifadede Silivri 6 Nolu Ceza İnfaz Kurumu’nun 2008’de faaliyete başladığını ve kayıt sisteminin binanın inşasında yapıldığını öne sürdü. Cezaevi idaresi, kurum müdürünün talimatıyla kayıt yaptıklarını itiraf etti. Ancak itiraflara rağmen savcı, takipsizlik kararı verdi.

BAKANLIK SUÇA ORTAK

Cezaevi idaresinin dinleme yaptığını açık bir şekilde itiraf ettiğini belirten Erçıktı'nın avukatı Selçuk, “Cezaevi idaresi görüşmeleri kayda aldığını itiraf ediyor. Adalet Bakanlığı bu suça ortak oluyor. Yasal dayanak olarak gösterdiği yazıda ‘Suç işlemeye devam edin arkanızda ben varım’ diyerek vize veriyor” şeklinde konuştu.

AYM VE AİHM’E GİDERİZ

Verilen takipsizlik kararına 15 gün içinde itiraz edeceklerini aktaran Selçuk, "Ağır Ceza Mahkemesi bunu neticelendirecek. Buna göre eğer olumsuz karar verirse sırasıyla AYM ve AİHM'e gideceğiz" şeklinde konuştu.

BAKAN İPEK: MEVZUATA UYGUN

Adalet Bakanı Kenan İpek, Silivri’deki polislerin cezaevi yönetiminde dinlenmesinin de mevzuat hükümlerine uygun olduğunu savundu. İpek, “5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirleri Hakkında Kanun'un 66. maddesine göre ‘Tutuklu ve hükümlülerin telefon görüşmesi idarece dinlenir ve kayıt altına alınır' hükmü bulunmaktadır. Hükümlü ve tutukluların can güvenliği,  olası isyan ve yıkıcı ve bölücü terör örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesi ile örgütsel irtibat ve haberleşmenin önlenmesi amacıyla adli, örgütlü ve terör suçlularından tüm hükümlü ve tutuklular tarafından bilinen, yakınları ile yaptıkları telefon görüşmelerinin dinlenilmesi uygulaması mevzuat hükümlerine uygundur” dedi.BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Silivri'deki dinleme talimatı bakın kimden gelmiş! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER